„Cu referire la o configurație pe care o socotesc exemplară pentru ceea ce numesc filozofia cercetătorului, și anume înțelegerea fizicii cuantelor elaborată cu precădere de Niels Bohr și Werner Heisenberg, numită și interpretarea de la Copenhaga, voi urmări câteva obiective strâns legate între ele.
O marturie lucida si nepartinitoare despre deceniile în care filozofia a fost, în România comunista, o adevarata ancilla ideologiae: o insula scufundata, pentru totdeauna parca, sub avalansa limbii de lemn a anilor ҆50.
Si totodata o autobiografie profesionala care atesta ca supravietuirea schimbului liber de idei a fost totusi posibila atunci, ... citeste mai departe
Mircea Flonta aduna în aceasta carte articole si contributii aparute în ultimii cincisprezece ani în volume colective si în reviste de specialitate din tara si din strainatate.
Ele acopera o vasta arie de preocupari privitoare la teme controversate – „raspântii ale gândirii“, cum le numeste autorul: de la situatia filozofiei în ... citeste mai departe